Türkiye’nin ilk gastronomi festivali olan ve her yıl merakla beklenen Restoran Haftası, Metro Türkiye ana sponsorluğunda 11. kez düzenleniyor. Bu yılki teması ‘sürdürülebilirlik’ olan Restoran Haftası’na ‘Yerel ve Coğrafi İşaretli Menü’ kategorisinde katılan Labada, lezzet severlere hem lezzetin hem de sürdürülebilirliğin birlikte mümkün olduğu eşsiz bir deneyim yaşatıyor. Labada, 12 Mayıs’ta düzenlediği Restoran Haftası açılış yemeği davetinde Denizli’nin önde gelen isimlerini ağırladı. Davetliler yemekte Restoran Haftası Menüsü’nü tattı. Labada’nın Kurucusu Gonca Saldanlı’nın ev sahipliğinde düzenlenen davete; Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Sevgi, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş, Pamukkale Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serkan Bertan, Mutlubaş Tekstil’den Gülcan Mutlubaş, Metro Mağaza Müdürü Özkan Çakır, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Posta Gazetesi Köşe Yazarı Pakize Sukan, Denizlili gurme Bülent Vural, İl kültür Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, İl kültür Turizm Müdür Yardımcısı Hayrullah Akgün, Bnd Group Operasyon Direktörü Ercan Uçar, Bnd Group Yönetim Kurulu Başkanı Baran Saldanlı, Miela Kids Kevser İnci Zor ve Etkinlik-Sen İl Başkanı Senem Alabaş katıldı. Açılış yemeğinde misafirler; Labada’nın, yerel ve coğrafi işaretli ürünler ile hazırladığı menüsünde; coğrafi işaretli Kale Biberi ile hazırlanan Kale Biberi Çorbası, Ege’ye özgü bir bitki olan Labada’nın yaprakları ile hazırlanan ve içerisinde coğrafi işaretli Denizli Kekiği bulunan Labada Yaprakları Sarması ve Çivril Yöresi’ne ait yerel bir lezzet olan Elmalı Pelte’yi deneyimledi.